O JANĚ

O vlastní cukrárně jsem snila už od dětství.

Jako malá jsem vyráběla různé kašičky, snažila se roztavit cukr na karamel v malém kastrůlku (který jsem pak samozřejmě musela vyhodit), rozpouštěla čokoládu
a chtěla z ní vykouzlit bonbony. Později jsem začala i sama péct.

Po základní škole jsem se šla ale vyučit kuchařkou. Bylo mi řečeno, že to má větší budoucnost a já se tak nechala od svého snu odradit. Protože mám v sobě ale
zakódovanou lásku k poctivé práci, našla jsem zalíbení i v té kuchyni. Ve všech restauracích, kde jsem vařila, jsem samozřejmě vyráběla i dezerty.

A pořád jsem snila...

Snila a přitom sama vychovávala čtyři děti. Není tajemstvím, že tři z mých dětí pracují se mnou, samozřejmě společně s dalšími zaměstnanci. Slovo zaměstnanci ale
moc nepoužívám. Oni jsou pro mne jen rozšířením mé rodiny. Na každém mi záleží a přeju si, abychom se v Epifany všichni cítili dobře.

Etapa Epifany začala před šesti lety v Zaječicích. Tehdy jsem byla přes den ve stánku, a v noci jsem pekla abych měla další den co prodávat.

Nekompromisně jsem trvala natom, že chci dělat věci jinak než je zvykem. I přes to, že jsme stánek na vesnici, odmítala jsem mít točené pivo a pendreky.

Chtěla jsem lidem připomenout tu pravoucukrařinu. Tu, kde se nepoužívají levné chemické směsy, ale základní poctivé suroviny. Vajíčka, máslo, vanilka, francouzská čokoláda, ořechy. Tak jednoduché, a přeci v dnešní době tak málo vídané. A stejně nekompromisní jsem ve všem, co se týká služeb pro vás, mé zákazníky.

Protože já si nepřestávám vážit toho, že k nám přijdete a nakoupíte.

Neberu to jako samozřejmost a někdy mám silný pocit, že bych nejraději každého z vás objala a osobně mu poděkovala.

Tak alespoň takto, virtuálně, z celého srdce - DĚKUJI !

Jana Novotná
majitelka Epifany